Meet the team.

Als Team Daniël Knegt kan Daniël het niet alleen, we heten immers niet voor niets Team Daniël Knegt. Graag stellen we een aantal mensen voor die het sporten op dit niveau mogelijk maken.

Koen de Leeuw.

Koen is de wedstrijd guide binnen het team. Samen met Daniël heeft Koen de ambitie om naar de paralympische spelen te gaan. Naast alle internationale wedstrijden trainen de heren bijna dagelijks samen. Koen behoort als triatleet bij de Nederlandse top en komt uit in de ere-divisie voor Trimates. Naast zijn sportieve ambities studeert Koen offshore engineering aan de TU=delft. Een leuke anekdote is dat koen een grenzeloze passie heeft voor pindakaas. T t t

Pascal Valentijn.

Pascal staat Daniël bij als guide tijdens wedstrijden en trainingen. Deze allround triatleet gaat geen uitdaging of afstand uit de weg! Van een sprint tot een volledige triatlon verpletterd hij elke kilometer met zijn drive en doorzettingsvermogen. Persoonlijk hoogtepunt van Pascal is het Nederlands kampioenschap op de hele afstand (3.8K zwemmen, 180k fietsen en 42.2K hardlopen) in 2015. Pascal is een echte sportman met een no=nonsens mentaliteit!

Shane ter Hennepe.

Shane is zowel sportief als in de organisatie zeer betrokken bij het team. Als tandem-piloot heeft hij al jaren een grote affiniteit met de para-sport. Shane verzorgt de social media voor het team maar is vooral een klankboard voor beide heren.
Als wielrenner en gepassioneerd hardloper is hij ongeëvenaard fanatiek! Naast zijn persoonlijke sportieve ambities is hij ook zeer betrokken bij zijn talentvolle jongens op de diverse atletiek disciplines.

Buddy’s.

Koen de Jonge.

Koen is als hardloopmaatje betrokken bij het team. Als docent en studiebegeleider is hij betrokken bij zijn Pabo studenten. Regelmatig doceert hij zijn brede kennis ook tijdens internationale bijeenkomsten. Koen is intellectueel maar vooral ook sportief want naast hardlopen hangt hij met enige regelmaat op zijn kop met bolderen.

Gerrit Jan De Kleuver.

Gerrit Jan is sinds 2017 betrokken bij het team. Als hardloop buddy maakt hij samen met Daniël de nodige km’s door de polder. Gerrit Jan heeft een achtergrond van atletiek en dat is goed te zien aan zijn soepele wijze van hardlopen. Grappig is dat hij reageerde op een oproep voor loopmaatjes van Daniël terwijl Gerrit Jan niet wist dat Daniël blind is.

Michel Nusse.

Michel heeft net als Daniël een achtergrond bij het leger. Als commando spreken beide heren dezelfde taal.
Michel loopt graag wekelijks met Daniel en staat hem bij met raad en daad. Michel is sportief maar weet ook 25 uur in een dag te plannen.

Vincent Fackeldey.

Vincent is fanatiek wielrenner bij SWABO.Naast zijn persoonlijke ambitie en een carrière in de financieel dienstverlening gaat hij graag met Daniël trainen en wedstrijden rijden op de tandem. Vincent is iemand met veel humor en een gepassioneerd sporter.

Trainers.

Jelmer van Waveren.

Jelmer is de trainer en coach van Koen en Daniël. Vanuit de Nederlandse Triatlon Bond (NTB) begeleid hij het team sportief naar de paralympische spelen van Tokyo 2020. Als trainer is het zijn missie om het beste uit de atleten naar boven te halen zowel fysiek als mentaal. Zijn persoonlijke hoogtepunten waren de grand final in Rotterdam en de spelen van Rio de janero in 2016. Jelmer bedenkt niet alleen de trainingen maar af en toe loopt hij graag een training met beide heren mee!

Hans Wertheym.

De beste stuurlui staan aan wal en dat is zeker van toepassing op onze zwemtrainer Hans. Voor dag en dauw staat hij langs de waterkant om vooral Daniël met militaire discipline de nodige zwem meters te laten maken. Met een gezonde dosis Amsterdamse humor is er altijd tijd en ruimte voor een grapje. Naast het zwemmen is Hans ook erg fanatiek voetbal supporter en begeleid hij een jeugdteam van de plaatselijke voetbalvereniging naar het kampioenschap.

Ruud van Mourik.

Ruud is de atletiek trainer van Koen en Daniël. Wekelijks begeleid hij beide heren met het hardlopen en vooral het verbeteren van houding en techniek. Als trainer is hij dagelijks actief voor de Alphense atletiek vereniging (AAV’36) en begeleid hij de Roodrunners groep. Ruud is zelf een succesvol baan-atleet geweest en heeft in 1991 het Nederlands record 110meter horden verbeterd. Naast atletiek bedwingt Ruud jaarlijks met de racefiets de pieken en dalen van de alpen.

Dennis van der Hoeve.

Dennis is de spierbundel van het team. Hij begeleid Daniël met krachttraining. Als oud marinier spreekt hij dezelfde taal en heeft van zijn passie zijn beroep weten te maken. Is eigenaar van een gezellige en dynamische sportschool. Als groepsles docent weet hij op een leuke en intensieve wijze zijn enthousiasme te delen. Een atleet in hart en nieren is Dennis een waardige tegenstander of dit nu op de fiets is of rennend over asfalt, zand of modder; Dennis heeft meestal de langste adem.

Martin Pet.

Martin is als sport psycholoog verbonden aan het team. Hij gaat met beide heren in gesprek en begeleid de mannen in het psychologische aspect van topsport. Martin is een uitstekende zwemmer en samen met zijn broer een geducht team in vele regionale triatlon wedstrijden.

Rob van der Werf.

Rob ondersteunt het team met zijn kennis betreft voeding en leefstijl. Zijn kennis maar vooral zijn ervaring met topsport maakt hem de aangewezen persoon hiervoor. Rob is zelf ook erg fanatiek met de racefiets maar vooral op de mountainbike is hij een geduchte tegenstander. Nationale en internationale wedstrijden en vooral de langere wedstrijden hebben zijn voorkeur!

Team members.

Harry Knegt.

Harry is een duizendpoot in het team. Hij noemt zich niet voor niets; Personal Assistent maar wij zeggen liever; perfecte alleskunner! Als penningmeester, chauffeur, beveiliging, psycholoog, klankbord is hij van onschatbare waarde voor het team! Harry gaat met steeds meer regelmaat zelf ook mee sporten en is wekelijks fanatiek zaalvoetbalkeeper bij zijn eigen clubje; AVDL (alleen-voor-de-lol)

Pieternel van der Poel.

Pieternel heeft de gouden handjes binnen het team. Ze verzorgt Koen en Daniël in haar praktijk met (sport)massage. Met haar holistische werkwijze probeert ze beide heren fit en gezond te houden. Haar ervaring met diverse yoga stromingen maar ook haar kennis van natuurlijke voeding is ze zeer breed georiënteerd. Pieternel is zelf ook behoorlijk sportief want in haar vakantie gaat ze al fietsend Europa door!

Susan Hijman.

Een grafische allrounder en binnen Team Daniël verantwoordelijk voor de website. Naast het runnen van een gezin en Studio Siam is ze vaak aan het trainen voor de drie disciplines welke triathlon met zich meebrengt. Want net als Daniël beoefend ze deze sport met veel plezier bij de Alphense club TCA. Er gaat niets boven een rondje knallen op de racefiets, lekker intervallen met hardlopen of heerlijk baantjes zwemmen.

René s’Jacob.

René is de initiatiefnemer voor Team Daniël Knegt. Samen beklommen ze de alp du’heuz per tandem. De sportieve ambities van Daniël en de zakelijke ervaringen van René was een goede basis voor Team Daniël Knegt. René behartigd nog steeds met al zijn kennis, geduld en ervaring het team om de zakelijke belangen in goede banen te lijden. René is een levensgenieter en komt helemaal tot rust op zijn woonark.

STICHTING BLIND SPORTS

visueel beperkte sporters op weg
naar topsport.
WEBSITE BLIND SPORTS
DOWNLOAD BROCHURE