Team2018-11-27T10:10:42+00:00

Meet the team.

Als Team Daniël Knegt kan Daniël het niet alleen, we heten immers niet voor niets Team Daniël Knegt. Graag stel ik de mensen voor die het sporten op dit niveau mogelijk maken.

Daniël Knegt.

Daniël is de para-atleet binnen het team. Tijdens zijn werk als beroepsmilitair is hij betrokken geraakt bij een ernstig ongeval waardoor hij zijn zicht verloren is. Zijn gezichtsvermogen is Daniël kwijt maar niet zijn doorzettingsvermogen en passie voor sport! Een militaire discipline die vaak terug te vinden is in zijn sporten maar wel met een gezonde dosis humor. Naast sporten heeft Daniël een grote interesse in techniek.

Dennis van der Hoeve.

Dennis is de spierbundel van het team. Hij begeleid Daniël met krachttraining. Als oud marinier spreekt hij dezelfde taal en heeft van zijn passie zijn beroep weten te maken. Is eigenaar van een gezellige en dynamische sportschool. Een atleet in hart en nieren is Dennis een waardige tegenstander of dit nu op de fiets is of rennend over asfalt, zand of modder; Dennis heeft meestal de langste adem.

Gerrit Jan De Kleuver.

Gerrit Jan is sinds 2017 betrokken bij het team. Als hardloop buddy maakt hij samen met Daniël de nodige km’s door de polder. Gerrit Jan heeft een achtergrond van atletiek en dat is goed te zien aan zijn soepele wijze van hardlopen. Sportief als Gerrit Jan is heeft hij eens een triatlon geprobeerd en sindsdien is hij fanatiek met zwemmen, fietsen én hardlopen. Grappig is dat hij reageerde op een oproep voor loopmaatjes van Daniël terwijl Gerrit Jan niet wist dat Daniël blind is.

Hans Wertheym.

De beste stuurlui staan aan wal en dat is zeker van toepassing op onze zwemtrainer Hans. Voor dag en dauw staat hij langs de waterkant om vooral Daniël met militaire discipline de nodige zwem meters te laten maken. Met een gezonde dosis Amsterdamse humor is er altijd tijd en ruimte voor een grapje. Naast het zwemmen is Hans ook erg fanatiek voetbal supporter en begeleid hij een jeugdteam van de plaatselijke voetbalvereniging naar het kampioenschap.

Harry Knegt.

Harry is een duizendpoot in het team. Hij noemt zich niet voor niets; Personal Assistent maar wij zeggen liever; perfecte alleskunner! Als penningmeester, chauffeur, beveiliging, psycholoog, klankbord is hij van onschatbare waarde voor het team! Harry gaat met steeds meer regelmaat zelf ook mee sporten en is wekelijks fanatiek zaalvoetbalkeeper bij zijn eigen clubje; AVDL (alleen-voor-de-lol)

Jelmer van Waveren.

Jelmer is de trainer en coach van Koen en Daniël. Vanuit de Nederlandse Triatlon Bond (NTB) begeleid hij het team sportief naar de paralympische spelen van Tokyo 2020. Als trainer is het zijn missie om het beste uit de atleten naar boven te halen zowel fysiek als mentaal. Zijn persoonlijke hoogtepunten waren de grand final in Rotterdam en de spelen van Rio de janero in 2016. Jelmer bedenkt niet alleen de trainingen maar af en toe loopt hij graag een training met beide heren mee!

Koen de Jonge.

Koen is als hardloopmaatje betrokken bij het team. Als docent en studiebegeleider is hij betrokken bij zijn Pabo studenten. Regelmatig doceert hij zijn brede kennis ook tijdens internationale bijeenkomsten. Koen is intellectueel maar vooral ook sportief want naast hardlopen hangt hij met enige regelmaat op zijn kop met bolderen.

Koen de Leeuw.

Koen is de wedstrijd guide binnen het team. Samen met Daniël heeft Koen de ambitie om naar de paralympische spelen te gaan. Naast alle internationale wedstrijden trainen de heren bijna dagelijks samen. Koen behoort als triatleet bij de Nederlandse top en komt uit in de ere-divisie voor Trimates. Naast zijn sportieve ambities studeert Koen offshore engineering aan de TU=delft. Een leuke anekdote is dat koen een grenzeloze passie heeft voor pindakaas. T t t

Pascal Valentijn.

Pascal staat Daniël bij als guide tijdens wedstrijden en trainingen. Deze allround triatleet gaat geen uitdaging of afstand uit de weg! Van een sprint tot een volledige triatlon verpletterd hij elke kilometer met zijn drive en doorzettingsvermogen. Persoonlijk hoogtepunt van Pascal is het Nederlands kampioenschap op de hele afstand (3.8K zwemmen, 180k fietsen en 42.2K hardlopen) in 2015. Pascal is een echte sportman met een no=nonsens mentaliteit!

Pieternel van der Poel.

Pieternel heeft de gouden handjes binnen het team. Ze verzorgt Koen en Daniël in haar praktijk met (sport)massage. Met haar holistische werkwijze probeert ze beide heren fit en gezond te houden. Haar ervaring met diverse yoga stromingen maar ook haar kennis van natuurlijke voeding is ze zeer breed georiënteerd. Pieternel is zelf ook behoorlijk sportief want in haar vakantie gaat ze al fietsend Europa door!

René Sjacob.

Rene is de initiatiefnemer voor Team Daniël Knegt. Samen beklommen ze de alp du’heuz per tandem. De sportieve ambities van Daniël en de zakelijke ervaringen van Rene was een goede basis voor Team Daniël Knegt. Rene behartigd nog steeds met al zijn kennis, geduld en ervaring het team om de zakelijke belangen in goede banen te lijden. Rene is een echte levensgenieter en komt helemaal tot rust op zijn woonark.

Ruud van Mourik.

Ruud is de atletiek trainer van Koen en Daniël. Wekelijks begeleid hij beide heren met het hardlopen en vooral het verbeteren van houding en techniek. Als trainer is hij dagelijks actief voor de Alphense atletiek vereniging (AAV’36) en begeleid hij de Roodrunners groep. Ruud is zelf een succesvol baan-atleet geweest en heeft in 1991 het Nederlands record 110meter horden verbeterd. Naast atletiek bedwingt Ruud jaarlijks met de racefiets de pieken en dalen van de alpen.

Shane ten Hennepe.

Shane is zowel sportief als in de organisatie zeer betrokken bij het team. Als tandem-piloot heeft hij al jaren een grote affiniteit met de para-sport. Shane verzorgt de social media voor het team maar is vooral een klankboard voor beide heren.
Als wielrenner en gepassioneerd hardloper is hij ongeëvenaard fanatiek! Naast zijn persoonlijke sportieve ambities is hij ook zeer betrokken bij zijn talentvolle jongens op de diverse atletiek disciplines.

Trees Turpijn.

Trees is als een vis in het water binnen het team. Met haar kennis en ervaring probeert ze zowel Koen als Daniël de nodige zwem techniek bij te brengen. Trees werd in haar vroege jeugd al opgenomen in nationale zwem-selecties en werkte samen met olympische toppers. Sinds enkele jaren is ze besmet geraakt met het triatlon-virus waar ze zowel als atlete maar ook als jury zich actief inzet! Naast de sport krijgt Trees de nodige liefde en aandacht van haar trouwe viervoeters.

?.

K.

?.

K

STICHTING BLIND SPORTS

visueel beperkte sporters op weg
naar topsport.
WEBSITE BLIND SPORTS
DOWNLOAD BROCHURE