Over Daniël2018-11-28T18:23:44+00:00

Daniël Knegt.

Mijn naam is Daniël Knegt. Ik woon samen met Linda en ben trotse vader van Matz. In 2005 ben ik tijdens een trainingsmissie van de luchtmobiele brigade, waarbij ik werkzaam was als technisch specialist, betrokken geraakt bij een ernstig ongeval. Als gevolg hiervan ben ik volledig blind geworden.

Na een verblijf in verschillende ziekenhuizen begon mijn revalidatie, waarbij ik vooral voor ogen had zo onafhankelijk mogelijk te worden. Met tips, trucs, hulpmiddelen en mijn geleide hond Benson weet ik me goed te redden.

Omdat ik in mijn jeugd en later als beroepsmilitair een grote affiniteit had met sport ben ik daarin op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging. Met vi-judo onderleiding van bondscoach Chris de Korte zou ik naar de paralympische spelen 2012 gaan, maar raakte ernstig geblesseerd tijdens het laatste kwalificatie toernooi. Voor mijn revalidatie moest ik indoor roeien, wat resulteerde in Nederlands kampioen aangepast indoor roeien 2011 en 2012.

Maar fietsen was en blijft mijn passie. Voor het ongeluk trok ik er al vaak op uit met de mountainbike en tijdens de revalidatie ben ik begonnen met tandem wielrennen. Dit is tevens één van de onderdelen van een paratriathlon.

Een nieuwe uitdaging…

Paratriathlon: een multidisciplinaire sport waarin op competitieve wijze gestreden wordt in de onderdelen zwemmen, fietsen en hardlopen. De paratriathlon is toegankelijk voor sporters met een fysieke of visuele beperking die binnen één van de zes (nieuwe indeling sinds januari 2017), door de ITU, vastgestelde klassen valt. Wil je meer lezen over deze tak binnen de NTB kijk dan hier >>

Met de Paralympische Spelen van Tokyo 2020 heeft Daniël zich een doel gesteld om voor goud te gaan. Daniël participeert in de klasse voor visueel beperkte atleten. In deze klasse worden de para-atleten begeleid door een zogenaamde guide. Koen de Leeuw staat Daniël bij in de wedstrijden. Deze samenwerking draait letterlijk om blind vertrouwen.

Een gedetailleerd plan met als hoofddoel de Spelen van Tokyo is de basis van succes. Deze topsport vergt zowel fysiek als mentaal het uiterste van de atleten. Ambitie en doorzettingsvermogen zijn echter niet voldoende om deze doelen te realiseren. De kosten voor reizen naar wedstrijden, materiaal en talentontwikkeling zijn aanzienlijk. Zonder de support van derden is paratriathlon op het allerhoogste niveau niet mogelijk.

Stichting Blindsports maakt het mogelijk om Team Daniël Knegt te ondersteunen op weg naar Tokyo 2020. De stichting zet zich in om topsport voor visueel beperkte sporters te faciliteren. Visueel beperkte atleten worden veelal geconfronteerd met extra kostenvoor begeleiding, vervoer en transport van onder andere tandems.

WORDT SPONSOR.

Om aan de top te komen is naast veel training en inspanning ook geld nodig om alles te kunnen bekostigen. Wij zoeken sponsors voor Team Daniël Knegt. Help jij ons?

ZILVER

€ 2.000,-

Ga voor zilver en sponsor Team Daniël Knegt met een bedrag van € 2000,-.

Lees verder

GOUD

€ 3.000,-

Ga voor goud en sponsor Team Daniël Knegt met een bedrag van € 3000,-.

Lees verder

BRONS

€ 1.000,-

Ga voor brons en sponsor Team Daniël Knegt met een bedrag van € 1000,-.

Lees verder

De sponsorpakketten zijn ter indicatie en voor elke vorm van ondersteuning bieden wij maatwerk. In een persoonlijk gesprek vertellen we graag de mogelijkheden en wat u van Team Daniël Knegt kan verwachten. Particulieren en donateurs bieden we de mogelijkheid om via een zogenaamde ANBI-regeling ons team te ondersteunen. Dit kan u namelijk een belastingvoordeel opleveren bij eenmalige of periodieke giften. Informeer naar de mogelijkheden en neem contact op via penningmeester@danielknegt.nl

IK GA VOOR GOUD.

Nu heb ik een nieuwe uitdaging: PARATRIATHLON. Dit betekent zwemmen, tandemfietsen en hardlopen. Op sportief gebied gaat het goed. Zelf ga ik als sporter tot het uiterste, maar topsport kost meer dan alleen veel inzet en doorzettingsvermogen. Er zijn veel kosten mee gemoeid, denk hierbij aan de kosten voor; materiaal, verblijf, reizen, kleding begeleiding, enz. Daarom ben ik op zoek naar bedrijven, particulieren, en organisaties die mij willen ondersteunen op de weg naar de top.  

Een visuele beperking hoeft geen bezwaar te zijn om grote dromen na te jagen en grote uitdagingen aan te gaan.

de andere leden van team daniel knegt

STICHTING BLIND SPORTS

visueel beperkte sporters op weg
naar topsport.
WEBSITE BLIND SPORTS
DOWNLOAD BROCHURE